EL | EN

Ιστορία του καφέ

Το καφεόδεντρο, που ανήκει στην οικογένεια Rubiaceae και στο γένος Coffeaφυτρώνει στη Λατινική Αμερική, την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Ασία και στην Ινδία, και στα τροπικά και υποτροπικά δάση του κόσμου. Η επεξεργασία των κόκκων που γίνεται από τη Gima, αντανακλά τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ των παραδοσιακών μεθόδων και της τεχνολογικής καινοτομίας.

Το Καφεόδεντρο

Έχει κατά μέσο όρο πενήντα χρόνια ύπαρξης. Η μέγιστη παραγωγικότητα του εμφανίζεται μεταξύ του έβδομου και εικοστού πέμπτου χρόνου της ζωής του.

Η συλλογή

Οι φυτείες βρίσκονται εκτεθυμενες στο πλήρη ήλιο ή στη σκιά. Μετά τη συλλογή του καρπού, προχωρούμε στην εξαγωγή των κοκκων από τον καρπό.

Spolatura

Καλείται επίσης « αποφλοίωση » ή « spolatura ». Αυτό μπορεί να γίνει και σε καρπούς με υγρή και ξηρή επεξεργασία. Το επόμενο βήμα είναι η περιποίηση.

Roasting

Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει το ψήσιμο και την ανάμειξη διαφορετικήςποιότητας Arabica και Robusta καφέ.

Άλεση

Αυτή η διαδικασία της άλεσης του καφέ γίνεται είτε στο εργοστάσιο, είτε απότον ίδιο τον barista, ακριβώς πριν από την στιγμή της γευσιγνωσίας του καφέ.