EL | EN

Ακαδημία


Η GIMA CAFFE HELLAS έχει δημιουργήσει ειδικά για τους μελλοντικούς Baristi την Ακαδημία Master Espresso. Έμπειροι και ειδικευμένοι επαγγελματίες θα σας οδηγήσουν μέσα στο φανταστικό κόσμο του καφέ, προκειμένου να γνωρίσετε τις άπειρες δυνατότητες και τα μυστικά του.
Η Ακαδημία Master Espresso στοχεύει στην εκπαίδευση επαγγελματιών του καφέ που θα διαδώσουν την κουλτούρα του ποιοτικού Espresso. Επειδή η Γνώση και ο Επαγγελματισμός αποτελούν την βάση για την επιτυχία σε κάθε τομέα.
Επάγγελμα: “Chef του καφέ” – Στο τέλος της εκπαίδευσης, θα έχετε μάθει τα πάντα γύρω από τις τεχνικές καλλιέργειας διαφορετικών ειδών καφέ, όπως επίσης θα είστε σε θέση να αναγνωρίζετε την κάθε ποικιλία μόνο από τη γεύση. Θα χειρίζεστε όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό και θα εκπλήσσετε ευχάριστα τους πελάτες με τα ιδιαίτερα σχέδια πάνω στους cappuccino.

Blend

Ένα φλιτζάνι Ιταλικού Espresso με την αρμονική γεύση, το πλούσιο και γεμάτο άρωμα σώμα είναι συνήθως το αποτέλεσμα του τέλειου συνδυασμού διαφορετικών προελεύσεων κόκκων. Αυτό ακριβώς είναι το Blend. Η Gima Coffee δίνει ιδιαίτερα προσοχή στην συγκεκριμένη φάση επιλογής.

Άλεση

Η πιο ευαίσθητη και σημαντική φάση προετοιμασίας του Espresso. Η ιδανική άλεση αποδίδει 25-30ml καφέ σε 25-30 δευτερόλεπτα.

Μηχανή

Ο espresso φτιάχνεται με βραστό νερό προκειμένου να αποδεσμευτεί το άρωμα του καφέ. Η καινοτομία που εισήγαγε ο Espresso είναι η έγχυση πίεσης, η οποία είναι υψηλότερη από την ατμοσφαιρική, αλλά με την θερμοκρασία να βρίσκεται κάτω από τους 100 βαθμούς.

Καθαρισμός-Συντήρηση

Εξ’ ίσου σημαντική με την επιλογή του Blend είναι η συντήρηση και ο καθαρισμός της μηχανής από τα κατάλοιπα. Ο καθαρισμός συστήνουμε να γίνεται καθημερινά. Η μη σωστή συντήρηση θα επηρεάσει την ποιότητα του καφέ.

Ικανότητα-Δεξιοτεχνία

Για ένα τέλειο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι είναι κρίσιμη η συμβολή του Barista. Η εμπειρία του και η δεξιότητα του. Η κατάλληλη επιλογή του Blend, η προσεκτική άλεση, η άρτια συντήρηση της μηχανής και η σωστή εκχύλιση του καφέ αποτελούν τους πυλώνες για το επαγγελματικό εγχειρίδιο του Barista.
Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα της Ακαδημίας μας